Welpen

Teamleider Welpen: Anneloes Muller – van der Molen
Andere leiding welpen: Brenda Hildering, Caitlen Mellor en Myrthe van Lindenberg
Andere leiding wolven: Sam Mellor en Kim Muller – van der Molen

Onze welpengroep bestaat uit welpen (jonge welpen) en wolven (de oudere welpen). De opkomsten zijn meestal gezamenlijk, maar soms gaan we wolven apart op pad.
Binnen de speltak welpen wordt er gewerkt met nesten. Deze term verwijst naar het Jungleboek van Rudyard Kipling, waar de welpen ook in nesten samenleven. Onze welpenhorde bestaat uit 3 nesten. Een nest bestaat uit ongeveer zes welpen van verschillende leeftijden. Binnen een nest hebben twee welpen een speciale taak: de gids en de helper. Het werken met nesten heeft vaak een praktische inslag, maar intussen geeft het de welpen ook eigen verantwoordelijkheid en worden ze gestimuleerd zelfstandig samen te werken.

Welpen spelen met elkaar in de jungle van Mowgli, Shanti en junglebewoners zoals Baloe de Beer, Kaa de Slang, King Louie de Orang Oetang en Ikki de Egel. Deze beesten helpen de welpen en Mowgli te overleven in de jungle. Elke week beleef je samen met je welpenvrienden de spannendste avonturen bij scouting. Geen opkomst ziet er hetzelfde uit. Elke week doe je iets anders. Zo zit je binnen in het clubgebouw te werken aan een bijzonder werkstuk en zo ren je je rot tijdens een spelletje ‘Hollandse Leeuwen’ in het bos.

Naast alle verrassende activiteiten die je leiding bedenkt als postenspelen, kampvuur maken, en kabelbanen bouwen zijn er ook vaste onderdelen die elke welp doet. Zoals openen en sluiten van de opkomst, de wet en de belofte en insignes verdienen.